Kersti Kaljulaid kiitis Sõmeru suusaradasid

Autor: Katrin Kivi • 23. jaanuar 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

President Kersti Kaljulaid kiitis Sõmeru suusarada, mida ta isiklikult proovimas käis ning mida soovitab suusasõpradele, kes pelgavad laskumistel kukkumist. Rääkisime temaga Rakvere linnamatkal veel mitmel päevakajalisel teemal.

President Kersti Kaljulaid käis lõppenud nädalal Rakveres
Autor: Katrin Kivi

„See on selline kulgejale sobilik rada, mis on meeltmööda neile, kes väsivad mäest üles minnes ja laskumistel pelgavad kukkumist,“ ütles Kaljulaid.

„Minult tõusudel probleeme pole, aga näiteks Estoloppeti maratonidel driftida kurvilistel laskumistel koos sadade inimestega ei ole kuigi tore. Sõmeru selliseid elamusi ei paku, nii et see sobib minu meelest hästi ka vanematele inimestele – arvestades, et luumurru paranemine võtab kohutavalt kaua aega,“ rääkis Kaljulaid.

Ometi pidi president küll nentima, et seekord oli ka Sõmeru rajal üsna raske – lund oli palju ja rada pehme. Sellegipoolest leidis ta, et oli tore sõit.

Vestlesime Kaljulaidiga laupäeval Rakveres toimunud Eesti Terviseradade matkasarja esimesel linnamatkal. Lisaks spordile rääkisime ka sellest, kuidas saaks Lääne-Virumaal elanike arvu languse kasvule pöörata ning millised oleksid paljusid inimesi ja ettevõtjaid valusalt löönud kõrgete energiahindade probleemi lahendused.

Õues liikumine on hea võimalus sõpradega suhtlemiseks

President Kaljulaid leidis aega juttu ajada paljude inimestega.
Autor: Katrin Kivi

Minule isiklikult matkamine väga meeldib – tõttöelda naudin igasugust liikumist, mis toimub värskes õhus. Rakvere on mul siin elatud kahe aasta jooksul risti ja põiki läbi käidud, kuid matkata koos president Kersti Kaljulaidiga on ju hoopis teine lugu, ja sellest võimalusest soovisin mina kinni haarata.

Kohale jõudsin 20 minutit enne starti. Matka algusajaks oli välja kuulutatud kell 11.

Juba pidaski Kersti Kaljulaid kõnet. Ta rääkis enda isiklikest liikumisharjumustest ja ärgitas ka teisi oma ihuliikmeid liigutama. Ta lausus, et tavainimesel polegi vaja sportida nii, et hing kinni ja valus on olla. Pigem tasub ümbrust nautida ja kui sõpradega rajale minna, siis on see hea võimalus suhelda.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!