Lääne-Viru loomakasvatajad on jõudluskontrollis edukamate seas

Autor: Põllumajandus.ee • 15. veebruar 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

2015. aastal piimaveiste-, lihaveiste-, sigade- ja kitsede jõudluskontrolliga tegema hakanud Eesti Põllumajandusloomade Jõudluskontrolli AS on avaldanud 2021. aasta jõudluskontrolli tulemused. Paremate sekka jõudis ka mitu Lääne-Virumaa põllumajandusettevõtet.

OÜ Halinga Piimajõe farm.
Autor: Andres Haabu

Jõudluskontroll on põllumajanduslooma jõudlus- ja põlvnemisandmete regulaarne kogumine, registreerimine, töötlemine, säilitamine ja analüüsimine tema geneetilise väärtuse hindamiseks ning majandamisotsuste tegemiseks, vahendab Põllumajandus.ee. Eestis teostatakse jõudluskontrolli B-meetodil, mis tähendab, et jõudluskontrolli andmete registreerimisega tegeleb loomapidaja või tema palgatud inimene (jõudlusandmete koguja).

Eesti lehmade keskmine piimatoodang oli 10 484 kg

Piimaveiste jõudluskontrollis oli 01.01.2022 seisuga 399 karja ja 80 689 lehma, mis moodustab 96,5% Eesti lehmadest. Kõige rohkem on jõudluskontrollis lehmi Järvamaal (13 042), Lääne-Virumaal (10 125) ja Pärnumaal (9969).

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!