Triin Varek: Ukraina vajab meie kõigi toetust!

Autor: Kristel Mänd • 26. veebruar 2022
Jaga lugu

Rakvere linna juhtkond arutas kabinetiistungil Ukrainas eskaleerunud olukorda ja võimalusi sõjas kannatavate ukrainlaste toetamiseks.

Rakvere linnavalitsuse hoone värvus sinikollaseks. Foto: Rakvere Linnavalitsus

Rakvere linnapea Triin Vareki sõnul lasub kohalikul omavalitsusel kohustus vältimatu sotsiaalabi pakkumiseks, kuid aidata saavad ka organisatsioonid ja üksikisikud. "Tänan Oleg Grossi, kes on eeskujuks ja avalikult ulatanud abikäe oma ettevõttes töötavatele ukrainlastele ja nende peredele. Loodan, et sama teevad ka teised ettevõtjad. Tegemist on kriisiolukorraga, kus vajalik on ühtehoid ja tugi nii riigilt, kohalikult omavalitsuselt ja erasektorilt. Peame tegutsema ühiselt!"

Linnapea sõnul on Rakveres algatatud juba mitmeid tegevusi Ukraina elanike abistamiseks. „Tunnustan Rakvere Spordikeskuse initsiatiivi, kes võttis ühendust Punase Ristiga ja pakkus abi kogumispunkti avamise ja transpordi osas, et võimalikult paljud Lääne-Virumaa inimesed saaksid omalt poolt kokku panna vajalikud tarvikud Ukrainasse saatmiseks.“

Tänasel hetkel on hädavajalikud just hügieenitarbed, -sidemed, mähkmed, pesemisvahendid, hambaharjad-pastad, pesugeelid, tekid, padjad, magamiskotid ja voodipesu, mis on terve, puhas ja kasutuskõlblik.

Spordikeskuse fuajees asuv kogumispunkt on avatud 25. veebruarist kuni 13. märtsini iga päev kella 9-21.

Ühtlasi kaardistab linnavalitsus omavalitsuse territooriumil asuvat majutusvõimekust puhuks kui peaks Ukrainast saabuma sõja eest põgenevad elanikud.

Linnapeal on sõnum ka Rakvere linna ettevõtjatele, kelle juures töötavad Ukraina päritolu töötajad, ning Ukraina kogukonna liikmetele. „Kui teil on muresid, küsimusi või omate infot, et teie lähikondlased Ukrainas plaanivad põgeneda sõja eest Eestisse ja valida peatuspaigaks Rakvere, palume ühendust võtta Rakvere Linnavalitsuse sotsiaalosakonnaga,“ sõnas Varek

Seotud lood

Rakvere linn soovib abivajajaid aidata:

• Nõustamine eesti keeles: sotsiaalosakonna juhataja Kersti Suun-Deket, tel: 515 8185 või e-postil [email protected]

• Nõustamine vene keeles: sotsiaaltöö peaspetsialist Ita Konsa, 5148 438

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!