Kaks hukule määratud maja on saanud uue elu

Autor: Kristel Kitsing • 12. märts 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Ettevõtja Avo Part on päästnud kaks hukule määratud maja Väike-Maarja südamikus. Oma endisaegse näo sai tagasi Georg Lurichi sünnikohas Lurichi vanemate krundil olev hoone, mis on pärjatud kuulsa rammumehe nimega - Georgi maja. Teine n-ö pärl samas kõrval oli ajahambast puretud, tuntud arhitekti Alar Kotli perekonnale kuulunud maja, mis oli vaja lagunemisest päästa.

Avo Part (vasakul) ja Aivar Liivalaid Georgi söögitoas.
Autor: Kristel Kitsing

Kotli ja Lurichi majale elu sissepuhujad, kus ühes asub kõrts ja teises muud teenindusasutused, on üheskoos 30 aastat toimetanud ehitusinseneri haridusega Avo Part ja tantsujuhist tarapitalane Aivar Liivalaid.

Mis on teie taust ja kui kaua olete olnud ettevõtlusega seotud?

Avo: Mina tulen Väike-Maarjast ja olen õppinud ehitusinsener. Olingi Rakvere EPT ehitusosakonna insener ja töödejuhataja, lõpuks sattusin siia töödejuhatajaks. Aastal, ma-ei-mäletagi-mis, tegime ühe esimestest kooperatiividest siia – Maarja. Hakkasime pakkuma matuseteenust ja ehitusteenuseid. Hiljem tegime siia poe.

Aivar: See oli aastal 1992. Pood asus all selles ruumis, kus praegu asub Riina riiuli butiik.

Mina tulen ka Väike- Maarjast. Õppisin Tallinna pedas kultuuritegevust-tantsujuhtimist Mait Agu käe all, siis mingi aeg Tartu ülikoolis majandust ja Tartu kultuuriülikooli kirjakunstikoolis. Aastatel 1985–1992 olin seitse aastat Väike- Maarja kultuurimajas noortetöö peal.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!