Rakvere ettevõtja: "Avage oma süda ja avage oma silmad"

Autor: Andres Pulver • 15. märts 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Narvas metallifirmat juhtiv rakverlane Madis Mädamürk räägib, et Narvasse ei saa suhtuda nagu teistesse Eesti paikadesse. See on lihtsalt nii eriline linn, mis elab täiesti omas maailmas, omas infoväljas ja inimesi on väga erinevate vaadetega.

Madis Mädamürk kodukontoris.
Autor: Andres Pulver

Viljandist pärit ja hulk aega Tartus elanud Madis Mädamürk asus seitse aastat tagasi tööle Narvas metallitööd tegeva osaühingu GIAB Machining tegevjuhina. Et Tartust oli Narva väga kauge käia, kolis ta koos kaasaga Rakverre. Ning on nüüd oma mees igal pool – nii Viljandis, Tartus, Rakveres kui ka Narvas.

Kuidas sõda metallitööstust mõjutab?

Väga palju ja väga otseselt. 2020. aastal oli meie sektoris kriis. Metallitööstuses ja masinaehituses käivad kriisid üheksaastase tsükliga. Nii et 2020. aastal oli meil kõigepealt tavaline kriis, sellele lisandus COVID, mis andis aga tegelikult arengutõuke.

2021. aasta alguses mahud taastusid ja olid kriisieelsetega võrreldes isegi suuremad. Tulime kriisist välja tugevamana, kui me sinna sisenesime. Ja nüüd, kui hakkame COVIDist jagu saama, algas sõda.

Kõige esimene pauk tuleb masinaehitussektorile, kus suuremad metallkonstruktsioonid ja nemad on oma hoobi ka juba kätte saanud. Näiteks Hekotek, kellel materjalitarned tulevad Venemaalt ja ka turg on suuresti Venemaal – nendel on pool käibest kadunud.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!