Rakvere vald alustab Ukraina laste õpetamist

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 21. märts 2022
Jaga lugu

Rakvere valla koolide, lasteaedade, noorsootöötajate, ettevõtjate ja valla koostöös alustatakse alates tänasest tööd Ukraina laste ja õpilastega.

Sõmeru noorte loodus- ja tehnikamaja.
Autor: Rakvere vallavalitsus

Ukrainast põgenikena saabunud kooliõpilasi on valla haridus- ja noorsootöönõuniku Monica Jaanimetsa kinnitusel Rakvere vallas praegu kaheksa ja nad on vanuses 7-17 aastat.

Lapsed saavad Sõmeru põhikoolis hommikusöögi, seejärel viiakse nad Sõmeru noorte loodus- ja tehnikamajja, kus toimuvad käelised, sportlikud ja muud tegevused, millele lisandub keeleõpe õpilastele ning keelekohvik peredele. Kavandatud on ka erinev huvitegevus õhtusel ajal nii täiskasvanutele kui lastele.

Esimesel nädalal on pühendatud palju aega tutvumisele vajalike asutuste ja inimestega ning loomulikult Ukraina lastel üksteisega samuti. Lõunat saavad õpilased süüa Sõmeru põhikoolis. Edasi toimetavad Ukraina lapsed tund aega koolis, osaledes mitmesugustes tegevustes ning kell 14 ootab osasid neist juba õpilasliini buss, mis neid majutuskohtadesse tagasi viib.

Pealelõunasel ja õhtusel ajal saavad lapsed osaleda noortekeskuste tegevustes.

Lasteaialapsed alustavad tutvumist lasteaia eluga hetkel valla kahes lasteaias, Uhtnas ja Lasilas. Lasila lasteaiaga lähevad tutvuma kaks last, Uhtna lasteaias alustavad mängutoas toimetamist kuus Ukraina last. Uhtna lasteaia mängutoas on tegevuste läbiviijateks Ukrainast saabunud lasteaiaõpetaja ja õpetaja abiline. Päevarütm on lasteaedades kõikidele lastele sama.

Pealelõunasel ja õhtusel ajal on Jaanimetsa sõnul Ukraina peredel võimalik Sõmeru noorte loodus- ja tehnikamajas tasuta osaleda tehnoloogiaringis (esmaspäeviti), keelekohvikus (teisipäeviti) ja filmi- või kohtumisõhtutel (neljapäeviti) ning Sõmeru põhikoolis saviringis (kolmapäeviti).

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!