Tööpuudus on praegu oluliselt kõrgem kui 90 aasta taguse suure majanduskriisi ajal

Autor: Andres Pulver • 11. aprill 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

90 aastat tagasi oli Eestis ülemaailmse majanduskriisi ehk nn suure depressiooni põhi saavutatud. Majandus hakkas tasapisi ülespoole liikuma küll alles 1932. aasta teisel poolel.

Jaan Vahtra litograafia "Tööbörs" aastast 1932.
Autor: Tartu kunstimuuseum

Rakvere linnavalitsus sai enam-vähem täpselt 90 aastat tagasi kokku pandud töötuse statistika linnas 1931. aasta viimase kvartali kohta. Ja kuigi tollal oli Eesti majanduskriisi põhjas, oli tööpuudus, täpsemini küll tööbörsil registreeritute arv suhteliselt väiksem kui praegu, 2022. aastal

1932. aastal elas Rakveres pisut alla 10 000 elaniku, praegu on Rakvere elanike arv alla 14 700 ehk laias laastus 1,5 korda suurem. 1931. aasta viimases kvartalis oli Rakveres kogu kvartali jooksul tööbörsil registreeritud 282 inimest, kellest tõenäoliselt nii mõnigi ka töö leidis. Konkreetset numbrit töötute arvu kohta ühel kindlal kuupäeval paraku pole.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!