Maheköögiviljad teevad müügirekordeid

Autor: Kaubandus.ee • 27. aprill 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Maheköögiviljad jõuavad aina enam eestimaalaste ostukorvi, ilmneb Rimi müügistatistikast. Kõige suuremad kasvunumbrid on ette näidata mahedalt kasvatatud brokolil, mida kolm aastat tagasi müüdi vaid 174 tükki, aga eelmisel aastal juba 63 080, ning metsaseentel, mida toona müüdi 4510 karpi ning eelmisel aastal 14 440 karpi.

Rimi ökolett
Autor: Rimi Eesti

Kaubandus.ee kirjutab, et hoolimata kasvavatest maheköögiviljade müüginumbritest, tuleb eestimaalaste puu- ja köögiviljade tarbimise pärast kahjuks endiselt muret tunda. Enamik ehk 86% Eesti elanikest peab oma üldist puu- ja köögiviljade tarbimist rahuldavaks, samas tunnistab vaid 22%, et tarbib soovitatud päevase koguse 400 grammi puu- ja juurvilju, selgub Rimi poolt jaanuaris Baltimaades läbi viidud küsitlusest. Seda kinnitavad ka Rimi müügiandmed, mis näitavad, et keskmiselt ostetakse kuus ligi 4,5 kilo puu-ja köögivilju kuigi soovituslik kogus kuus on tarbida ligi 12 kilo.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!