Rakvere punamonumendi tulevik vajab selgust

Autor: Andres Pulver • 10. mai 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Eilne päev, mil kümned ja sajad inimesed käisid punamonumente kummardamas ja nende juurde lilli viimas, lisas hoogu juurde diskussioonile, mida kunagiste mälestussammastega peale hakata.

Punamonument asub riigümnaasiumi ette jääval haljasalal.
Autor: Anu Viita-Neuhaus

Eestis ei ole enam palju linnu, kes punamonument oleks südalinnas ja avalikus kohas, nii, nagu see on Rakveres. Hääli Rakvere punamonumendi teisaldamise vajadusest on kostnud päris palju ning vastava ettepaneku on linnavalitsusele teinud ka erakond Eesti 200.

Rakvere linnavolikogu esimehe Mihkel Juhkami sõnul on aga tegemist üpris keeruka küsimusega, sest 22. mail 2019 andis tollane kultuuriminister Tõnis Lukas välja käskkirja, millega kehtestati ühtne kaitsevöönd Rakvere gümnaasiumi, saksa eragümnaasiumi (hilisem polikliinik) ja Pauluse kiriku hoonetele ning Vabadussõja mälestussambale ja II maailmasõjas hukkunute ühishauale.

Juhkami nimetas seda Alar Kotli muinsuskaitseala loomiseks. Viiest objektist kolm – gümnaasium, kirik ja monument ühishaual – on Alar Kotli looming.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!