Põlulast läks uutesse elupaikadesse üle poole miljoni noorkala

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 26. mai 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

RMK Põlula kalakasvatuskeskus asustas Eesti kalavarude täiendamiseks erinevatesse veekogudesse sadu tuhandeid siigasid, lõhesid, forelle ja tuurasid.

Siia asustamine Peipsi järve tänavu maikuus. Siiavastseid transporditakse vee ja hapnikuga täidetud kilekottides. Need viiakse paadiga järvekaldast u 500 meetri kaugusele ning kott lõigatakse katki, misjärel pääsevad kalakesed järve.
Autor: Aimar Rakko

Eriti arvukalt - 377 400 - asustati siiavastseid, sest siiavarud siinsetes vetes vajavad hädasti suurendamist. Tänavu asustati esimest korda ka merisiiga - 3200 vastset Pakri lahte. Samuti jätkati siigade asustamisega Pärnu jõkke ja Peipsi järve: vastavalt 121 900 Pärnu poolsiirdesiiga ning 252 300 Peipsi siiga.

Üheaastaseid lõhesid lasti meie veekogudesse 76 200, neist 26 000 kahte Soome lahe jõkke (Purtse ja Valgejõgi) ning 50 200 lõhe Pärnu jõkke.

Kaheaastaseid lõhesid asustati Purtse, Jägala ja Valgejõkke 10 300 ning Pärnu jõkke 6200, kokku 16 500 keskeltläbi 150 grammi kaaluvat kala.

Kohtla jõkke lasti 120 kaheaastast meriforelli, Narva jõgi sai täiendust 1637 üheaastase tuura võrra.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!