Jäneda aia- ja lillepäevade kauplejatel olid käed tööd täis

Autor: Lisette Luik • 28. mai 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Laadameeleolu valitses juba kella kaheksasel Narva-Tallinna rongil. Jäneda aia- ja lillepäevadele tulid nii noored kui vanad nii autode kui jalgratastega ning osta sai kõike, mida hing ihaldab - sukkadest ja sokkidest traktorite ja saunadeni.

Vorstide-sinkide ostmiseks tuli paar minutit järjekorras seista.
Autor: Lisette Luik

Jänedal astus rongilt maha kolm jalgratturit ja poole rongi jagu jalakäijaid. Üks rattur põrutas laada suunas kiiremini, kui jõudsin jope luku kinni tõmmata.

Teadmatuses, kus täpsemalt laat asub, küsisin ühelt 60-aastaselt jalgratturilt, kas ta läheb laadale. Proua vastas: “Jah, tule minuga!” ja rääkis, et tema käib rongi ja jalgrattaga nii linnas kui maal. 31. mail muudab Elron rongide sõidugraafikut ja siis läheb proua märkmikuga Tapa raudteejaama, et kirjutada üles uued ajad.

Laada pilet maksis 3 või 4 eurot. Kella kümneni tegid kaupmehed viimaseid ettevalmistusi ja olid altid kaupa pakkuma igale möödujale. Kell 11 saabus rahvas hordidena ning kaupmeest, kellel oleks aega juttu puhuda, oli võimatu leida.

Laat oli jagatud sektoriteks - klassikaline laadakaup, taimed, rõivad, toitlustus ja kogu ülejäänud kraam ehk vanavara. Neist viimane sektor oli kõige põnevam, sest sealt sai osta mõõkasid, süüteküünlaid, hiina mänguasju, natsisümboolikaga kruuse, traktoreid koos kärudega ja moodulsaunu. Üks kaupmees oli nõus isegi oma auto huvilisele maha müüma.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!