Virulased hoiavad au sees hiidlaste algatatud traditsiooni

Autor: Lisette Luik • 18. juuni 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Eile toimus seitsmendat korda Lääne-Virumaa tehnoloogiaõpetajate vigursaagimise päev. “Sündmus sai alguse Hiiumaalt, kus käisime pea paarkümmend aastat tagasi. Hiiumaa seda enam ei korralda ja meistergi on surnud,” rääkis Vinni-Pajusti gümnaasiumi tehnoloogiaõpetaja Rein Leichter.

Veiko Pärnak Uhtnast valmistas puidust muumi, sest ta lapselapsele meeldivad muumid.
Autor: Lisette Luik

Kohal oli seitse õpetajat, kellest kuus valmistasid puust kujusid. Nii sündis Hunt, Muumi, Kantpea, Lohe, Öko ja Möko. Veiko Pärnak Uhtnast tegi Muumi, sest tema lapselapsele meeldivad muumid, lohe on aga inspireeritud Ukraina sõjast ja populaarsest telesarjast “Troonide mäng”.

Mehed valmistasid kujusid, mille nad jaksasid ise ära viia. See tava sai alguse paar aastat tagasi. “Siis lõikas Vahur oma kuju kolm korda lühemaks,” sõnas Pärnak ja ütles, et kui kuju ise ära ei jaksa viia, tuleb kutsuda kraana või sõber appi.

Kuna kujusid tehti märgadest kaskedest, olid need maksimaalselt meetri kõrgused.

Kujude tegemine leidis aset Rakvere Rägavere linnaosas asuval tööstusplatsil. Asukoht oli praktiline, kuna nimetatud platsil tehakse tavaliselt küttepuid. Liiga jämedatest nottidest (tavaliselt üle 35cm diameetriga pakkudest) küttepuid aga teha ei saa, mistõttu on mõistlik suured notid teha kujudeks.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!