Evelin Poolamets: Kulina mõis on mind avardanud

Autor: Katrin Kivi • 19. juuni 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Kaheksa aastat tagasi, jättes selja taha mugava elu pealinna korteris, asus Evelin Poolamets oma perega elama Kulina mõisa. Esialgu elati ühes toas, vett majas polnud ja vetsuski tuli käia kuivkäimlas. Tegus naine ütleb, et töö mõisa renoveerimisega on teda seesmiselt avardanud ja kasvatanud.

Evelin Poolamets on hobustega tuttav juba lapseeast.
Autor: Katrin Kivi

Teekonnal Rakverest Kulinale tunnen elevust. Ega iga päev ei teki võimalust intervjueerida niivõrd värvikat naist nagu seda on Evelin Poolamets. Kuulu järgi on EKREs säravat poliitilist karjääri teinud naine ääretult andekas ja loominguline paljudes muudeski valdkondades.

GPS juhatab mind eksimusteta õigesse kohta, keeran auto hoovi, pargin. Hingan sügavalt sisse ja vaatan ümbrust. „Ja ongi mõis … ilus … milline idüll,“ mõtlen ma, kui piidlen ümbrust, mis varasuvises päikesepaistes esitleb aegu näinud hooneid ja äsja õitsele löönud lopsakat loodust.

„Vau, nagu romaanis,“ vaimustun ma, kui silman Evelini, kes mind juba mõisatrepil ootab. Evelin on pikk ja sale naine pikas romantilises kleidis, mis tuules filmilikult lehvib.

„Tere tulemast,“ katkestab Evelin kujutluspilti kaadrist, milles olen ma ta pannud aristokraatliku aadliproua rolli. „Istume ehk toas, õues on nii suur tuul,“ ütleb ta.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!