Eksperdid jagasid nõu, kuidas lähenevaks kriisiks valmistuda

Autor: Jaan Martin Raik • 4. juuli 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Investor ja finantsökonoomika doktor Kristjan Liivamägi ning investor ja finantsanalüüsi ekspert Paavo Siimann avaldasid InvesteerimisFestivali viimasel päeval, et oleme majandustsükli langusfaasi lähedal ning andsid mõtteid, kuidas ennast languse eest kaitsta.

Järgmises majandustsüklis langevad tooraine ja kinnisvara hinnad, tooraine on juba langemas.
Autor: Raul Mee

Ettekandes käisid õppejõud läbi erinevad varaklassid ning rääkisid, kuidas mingi varaklass või sektor erinevas langusfaasis käitub. Investori ja õppejõu Kristjan Liivamäe sõnul oleme faktiliselt veel küll majandustsükli tõusufaasis, kuid sellest hoolimata näeb ta 6-9 kuu perspektiivis, et jõuame läbi majandustsükli kahanemisfaasi langusfaasi.

Langusfaasi viivad meid kõrge inflatsioon ja intressimäärade tõus, mis jätavad tarbijatele järjest vähem raha kätte. See tähendab kindlustunde langust. See omakorda kandub edasi ettevõtete rahakotti ning käibed ja kasumid hakkavad vähenema. Sealt edasi tulevad juba koondamised ja muud viisid, kuidas ettevõted kulusid kokku hoiavad.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!