Kinnisvarainvestor tekitas endale 5 aastaga 15 000eurose üüritulu

Autor: Anu Lill • 2. juuli 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Küberturbe ekspert Mihkel Kukk kasvatas oma investeerimisportfelli kiire spurdiga – kahekordistas igal aastal palka, võttis järjest kodulaene ja ostis kokku kortereid. Praegu on tema portfelli turuväärtus 1,5 miljonit eurot ja igakuiselt laekub üürilistelt 15 000 eurot.

Küberturbe ekspert Mihkel Kukk peab aktsiahindadest olulisemaks sissetuleku kasvatamist.
Autor: Raul Mee

Ajal, mil kogu investeerimismaailma kimbutab aktsiaturgude langus, on Mihkel Kuke portfell aasta algusega võrreldes kasvanud 40 protsenti ja selle koguväärtus on praegu 1,5 miljonit eurot. Samal ajal on tal õnnestunud kasvatada palka 35 protsenti ja netovara 20 protsenti, vahendab Äripäev.

Kukk rääkis sel nädalavahetusel toimuval InvesteerimisFestivalil, et tema varadest moodustab 85% kinnisvara. Kinnisvara kasuks räägib Kuke hinnangul asjaolu, et võrreldes aktsiatega on kinnisvarasse investeerimisel investoril veidi rohkem kontrolli toimuva üle. Samuti saab kinnisvaraportfelli laenu abil kiiremini kasvatada.

Kui tulevad aga halvad ajad, on Kuke hinnangul võimendusega kinnisvara ostnud investoril põli muretum. Pank ei tee "margin calli" - ei ütle, et tagatise väärtuse vähenemise tõttu tuleb investoril raha juurde panna. Seetõttu on ta julgenud kinnisvara ostmisel võtta lisatagatiste toel laenu ka 100 protsendi ulatuses kinnisvara hinnast.

Ülejäänud raha on Kukk pannud aktsiatesse, krüptosse ja muudesse varaklassidesse. Tema hinnangul on tootlus parem, kui erinevaid varaklasse kombineerida.

Esimesed eesmärgi said paika Jaak Roosaare abiga

Kukk rääkis, et teda innustas investeerimisega alustama see, kui ta nägi, kuidas inimesed oma ülejääva raha tavapäraselt restoranides laiaks löövad, selle eest omale uue auto ostavad või reisile lähevad. Teada häiris see ja et mitte sama rumalust teha, otsustas ta võlast vabanemise raamatu soovitusel ülejäävat raha hoopis investeerima hakata.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!