Elanike arv loendusel ja registris erineb kohati väga palju

Autor: Andres Pulver • 17. juuli 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu

Kuigi eelmise aasta viimase päeva seisuga läbi viidud rahvaloendus oli registripõhine, erineb rahvaloenduse tulemusel saadud elanike arv ja rahvastikuregistri põhine elanike arv kohati üpris palju.

Rahvaloenduse numbrid ei klapi rahvastikuregistri omadega.
Autor: Statistikaamet

Rahvastrikuregistri andmetel elas 1. jaanuari seisuga Lääne-Virumaal 58 122 inimest. Registripõhise rahvaloenduse andmetel aga 2021. aasta 31. detsembri seisuga 58 709 inimest.

Kui 2011. aastal läbi viidud rahvaloenduse andmed näitasid, et meil on elanikke arvatust päris oluliselt vähem, siis nüüd on lood vastupidi, aga mitte küll kõikjal.

Nii elas rahvastikuregistri andmetel aasta alguses Haljala vallas 4343 inimest, rahvaloenduse andmetel aga vaid 4090 ehk veerand tuhande inimese võrra vähem.

Samas on Haljala vald ainus omavalitsus Lääne-Virumaal, kus rahvaloenduse põhjal on võrreldes eelmise ehk 2011. aasta rahvaloendusega elanike arv kasvanud. Seda küll vaid 0,3 protsendi võrra.

Teine äärmus on Rakvere linn, kus registri andmetel elas 1. jaanuaril 14 710 inimest, rahvaloenduse andmetel aga 15 141 inimest.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!