Haljala rahvas hakkab korraldama garaaži-õue-müüki

Autor: Katrin Kivi • 19. juuli 2022
Jaga lugu

Haljala aktiivsed inimesed otsustasid korraldada kogukonnapäeva, mille eesmärk on vabaneda majapidamistes kasutult seisma jäänud kraamist. Nimelt toimub 20. augustil Haljala kodudes garaaži-õue-müük.

See uhke ratas pole siiski müügiks. Foto on tehtud juuli alguses väisates Haljala kodukohvikuid Margus Punase kodukohviku väravas.
Autor: Katrin Kivi

Haljala alevikuvanem Margus Laigu postitas Haljala rahva FB gruppi üleskutse: „Palun kõigil, kes soovivad 20. augustil oma garaažist, hoovist või õuest midagi müüa-jagada, saata mulle oma aadress. Samuti oleks hea teha peamiste "toodete" nimistu. Koostame sarnase listi nagu kodukohvikute päeval, siis on meil kõigil hea orienteeruda. Näiteks Kooli 6 garaaž, Haljala. Kõikvõimalik „vajalik“ kraam, sümboolse tasu eest või lausa tasuta"

Laigu rääkis, et sellise ettevõtmise korraldamise idee tuli tal tuima tööd tehes ehk niites muru. Ta konsulteeris paari inimesega ja tegi postituse. „Facebookist sain ideele positiivse tagasiside ja nii see saigi töösse pandud,“ ütles ta.

Mõned huvilised on juba ka enda osalemisest teada andnud. „Kui kuus "garaaži" avab oma uksed, siis võib vast rahul olla. Hetkel ikka väike kõhklus ja ärevus, kas rahvas tuleb kaasa,“ kommenteeris Laigu.

Nimekirjad plaanib alevikuvanem kokku saada paar nädalat enne sündmuse toimumist.

Haljala valla endine volikogu esimees Veiko Veiert, kes on palju aastaid võidelnud selle eest, et Haljala alevik ei oleks vaid koht, kus käiakse magamas, rõõmustas sellise sündmuse toimumise üle väga.

"See on üliäge idee," märkis ta. "Meil on aktiivne külavanem, kes väga tublist toimetab. Heameel on ka selle üle, et Haljala inimesed tunduvad tulevat selle ideega kaasa. Mulle tundub, et aleviku rahvas on muutunud ühtsemaks."

Veiert nentis, et ka tal on kogunenud koju asju, mida ta ise enam ei vaja, kuid kellelgi teisele võiks veel rõõmu teha. Kas ta päris oma garaaži uksed lahti teeb, ta ei osanud veel öelda. "Võimalik, et kopereerun Margusega."

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Meie koostööpartneriteks on

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!