Sulavõis üürileandjad: makstakse ikka jaburat hinda

Autorid: Laura Saks, Linda Eensaar, Liis Treimann • 25. august 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu
Anastassia Sovlevitš (vasakul, seisab) elab koos oma kolme lapse ja õe Aljona ning tema kahe lapsega Tallinna kesklinnas kahetoalises korteris. Nemad said korteri tänu heale inimesele ja üüri ning kommunaale maksma ei pea. Selles korteris saavad nad elada tuleva aasta märtsini. Siis tuleb juba edasi mõelda, mida peale hakata.
Autor: Liis Treimann

Tartumaal Nõos ja Elvas tegutsev kinnisvaraarendaja Janar Saviir ütleb, et üüriinvestoritel on viimased kümme aastat olnud nii head ajad, et ükski üürikorter välja üürimata ei jää. Ja paistab, et läheb aina paremaks: "Sa võid osta ükskõik mida ja leiad ikka üürniku. Praegu makstakse ikka jabura hinnaga üüri," imestab ta.

Üürilepinguid vahendava platvormi Rendini juht ja kaasasutaja Alain Aun märkis, et üürihinnad hakkasid vaikselt kasvu näitama tänavu esimeses kvartalis ja keskmine üürihinna tõus jääb nüüdseks 20% kanti. „Kusjuures, oleme kokku puutunud ka täiesti ekstreemsete soovidega tõsta üüri 40% ja rohkemgi,“ rääkis ta Äripäevale.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!