Sõimekohti Rakveres kõigile lastele ei jagu

Autor: Rahel Lepp • 11. oktoober 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu
Rohuaia lasteaia, nagu ka teiste linna munitsipaallasteaedade uksed jäävad enamikule sõimekohta ootavatele vanematele suletuks, sest vabu kohti lihtsalt pole.
Autor: Rahel Lepp

Tänavu sügisel on vähemalt 30 Rakvere linna väikelapse vanematel peenike pihus, sest linnas napib kohti, kuhu põngerjas ema-isa tööloleku ajaks panna.

Ehkki kevadel väitis linna eelmine haridusspetsialist Vilja Messer, et sõimekohtade leidmisega probleemi pole ja leidlikkuse abil mahutatakse nii omad kui ukraina lapsed ära, on probleem tegelikult olemas ja väga suur. Rühmad nii munitsipaallasteaedades kui eralastehoidudes, kellelt linn teenust ostab, on maksimaalselt täis.

„Panin lapse lasteaia järjekorda kolm nädalat pärast tema sündi,“ rääkis Rakvere linnas elav noor naine, kes oli arvestanud, et saab lapsele sõimekoha 2023. aasta jaanuaris. Tema laps saab aasta lõpus 1,5 aastat vanaks.

Kui suve teisel poolel oli tema avaldusel jätkuvalt juures märge „menetluses“, võttis lapsevanem ühendust linna hariduse peaspetsialistiga, sest hinge hakkas pugema kahtlus. „Viimaseid nädalaid tööl olev Messer minuga sel teemal ei suhelnud, vaid ütles, et tuleb uus ametnik ja tema tegeleb,“ rääkis naine.

Paraku ei ole uus hariduse peaspetsialist Jane Palu naisele konkreetseid vastuseid andnud.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!