Liina Altroff: “Liiga vähe on räägitud koolist kui töötajatele mõeldud organisatsioonist”

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 28. detsember 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu
Autor: Keiu Valge

Töötaja- ja peresõbralikkuse kuldmärgise pälvinud Jüri gümnaasiumis saavad õpetajad kaasa rääkida oma tööpäeva planeerimises ja vajadusel ka kaugtööd teha. “Töötajad on meie jaoks väga suur väärtus. Kui on hea õpetajatel ja teistel kooli töötajatel, siis on hea ka lastel, kes siin õpivad,” leiab koolijuht Liina Altroff.

Endine Võsu kooli ja praegune Jüri gümnaasiumi direktor nõustub, et koolikeskkonnast rääkides liigub mõte esmalt õpilastele – kuidas nad end seal tunnevad, kui õpilasesõbralikuks on koolis käimine tehtud. Üha enam tuleb aga arvestada kooli kui tööandjaga, seda enam, et väärt õpetaja on alati ja igal pool hinnas ning tema hoidmiseks tuleb teha pingutusi. Loomulikult on õpetaja ameti puhul oluline tunda selleks elukutseks vajalikku kutsumust. “See, kui atraktiivne mõni organisatsioon töötaja jaoks on, sõltub sellest, mis töötajat motiveerib ja mis on kooskõlas tema sisemiste väärtustega,” selgitab Altroff, kelle sõnul on hea töötada seal, kus tööl on tegija jaoks tähendus. “Ja koolis juba tähendusest puudu ei tule,” lubab ta.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!