ÜHEKSA ELU: kevadel Eestisse jõudnud sõjapõgenike elu võtab järske pöördeid

Autorid: Marge Ugezene, Liis Treimann • 30. detsember 2022
Ainult tellijale
Jaga lugu
Inna Gordienko on keskendunud Eesti Ukraina Organisatsioonide Assotsiatsiooni aitamisele. Kui kevadel oli assotsiatsioonil üle 230 vabatahtliku, siis nüüd on enamik neist tagasi oma igapäevaelu juures.
Autor: Liis Treimann

Kevadel sõja eest Eestisse põgenenud ukrainlased jagunevad kaheks. Osa on läinud südame kutsel tagasi koju, teised näevad oma tulevikku siin. Neid kõiki seob usk, et Ukraina võidab sõja varem või hiljem.

Äripäev alustas kevadel lugude sarja üheksa Eestisse saabunud sõjapõgeniku saatuse kohta. Nende elu on praeguseks võtnud ootamatuid pöördeid.

Inna lugu

Eestisse jäänud ukrainlased seisavad silmitsi samade probleemidega, millega eestlased ise. Hinnad on teinud tohutu hüppe. „Ütlesin poes kassas olnud tüdrukule, et ma isegi ei ostnud midagi ja selline arve! 25 eurot, kuid ostsin põhimõtteliselt ainult piima, tomatit, kurki ja leiba. Kiievis käisime sõbrannadega mitu korda nädalas väljas söömas, nüüd siin teen kodus süüa. Kindlasti tuleb odavam,“ jutustab Inna Gordienko.

Kui rääkisime temaga märtsis, õhkust Inna olekust ebakindlust tuleviku suhtes, aprillis kartis seni distantssuhtes olnud Inna tunda rõõmu kaaslasega kokkukolimise üle, sest see tundus olevat ebaõiglane nende ukrainlaste suhtes, kelle elu oli kildudeks.

Sellest ajast saadik on palju muutunud.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!