Kadrina suurim investeering on uue koolimaja projekteerimine

Autor: Andres Pulver • 2. jaanuar 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Kadrina koolimaja arhitektuurivõistluse võitis Arhitekt Must OÜ autorite kollektiivi võistlustöö „Eeskoda".
Autor: Eskiis

Kadrina vallavolikogus läbis esimese lugemise selle aasta eelarve. Vallavanem Kairit Pihlaku sõnul on eelarvet mõjutamas palju väliseid tegureid.

„Meie prioriteetideks on inflatsioon ja palgasurve ning sellest tulenevate kuludega toime tulemine,“ lausus Kairit Pihlak.

Kadrina vallas on lasteaiaõpetajate palgad seotud õpetajate palkadega, aga kui õpetajate palgaraha tuleb riigilt, siis lasteaiaõpetajate palgatõusu peab vald suuresti oma rahakotist kinni maksma.

Ennekõike mõjutabki eelarvet palgatõus. „Õpetajate palgad tõusevad 24 protsenti, miinimumpalk tõuseb 11 protsenti, muudel töötajatel on palgatõus kümme protsenti, see tähendab, et keskmiselt kasvavad tööjõukulud 17 protsenti,“ rääkis vallavanem.

Pihlaku sõnul olid eelarve koostamisel prioriteetideks veel näiteks tugiteenuste arendamine laste ja perede toetamiseks ja valla haridusstipendiumite säilitamine.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!