Eesti 200 esinumber Tarmo Tamm: "Raha ei tule lihtsalt riigi eelarvest"

Autor: Andres Pulver • 25. jaanuar 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Eesti 200 esinumber Lääne-Virumaal Tarmo Tamm.
Autor: Raul Mee

Riik peab looma võimalused majanduse edendamiseks. Kui riik ei anna võimalust tuuleparke ehitada, siis neid ei saa tulla. Kui riik takistab metsamajandust, siis ei saa metsast tulu. Suuri asju ei saa tulla, kui riik ei loo eeldusi, ütles Eesti 200 esinumber Lääne-Virumaal Tarmo Tamm.

Lääne-Virumaal kandideerib 5. märtsil toimuvatel riigikogu valimistel seitse täisnimekirjaga erakonda. Pakkusime võimaluse kõikide nende nimekirjade esinumbritele vastata sarnastele küsimustele.

Täna saab sõna Eesti 200 esinumber Lääne-Virumaal Tarmo Tamm.

Milline on Eesti 200 põhiline sõnum tänavustel riigikogu valimistel?

Eesti 200 läheb valimistele pika plaaniga ehk pika vaatega tulevikku. Ennekõike tähendab see, et iga ette võetavat asja tuleb vaadata pikas perspektiivis. Plaan on pikk ja selle täitmisele kulub aega, selle üks olulisemaid nurgakivisid on haridus. Ma ei näe olulist vahet, kas meid on 1,3 või 1,4 miljonit – maailma mõistes on meid nii või teisiti ülimalt vähe. Märksa olulisem on see, kas Eesti inimesed on hästi motiveeritud ja targad või mitte.

Seetõttu on meil plaan, et õpetajad peavad olema väga hästi tasustatud, koolijuhtidel peab olema võimalus valida kõige paremad õpetajad ja lapsed peavad saama väga hea hariduse.

Meil on kiiremaid asju, mis vajavad lahendamist – teed näiteks. Riik tõmbab teederaha kokku. Kas meil on vaja ehitada neljarealisi maanteid või tuleks panustada sellele, et teised teed lihtsalt alt ära ei laguneks?

Mööda neljarealist teed on kindlasti oluliselt parem sõita kui mööda kaherealist. Aga ma arvan, et sellele küsimusele tuleks läheneda hoopis sedapidi, et riik ei muretse absoluutselt oma tulude pärast. Valdavalt kipuvad poliitikud rääkima sellest, kes kui palju kellele jagab, jättes ütlemata, et tegelikult jagatakse inimeste nende enda raha ja see tuleb paraku nende endi käest, halvemal juhul võetakse nende nimel ka laenu.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!