Koolilaste transport nörritab Tudu peret

Autor: Katrin Kivi • 6. veebruar 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Pereisa sõnul on koolibuss ülerahvastatud ja seetõttu pole ka võimalik kõigil sõitjatel kinnitada turvavööd.
Autor: Urmas Luik/Pärnu Postimees/Scanpix

Maal elamise kitsaskohad näitavad end taas teravalt ja seda korda Vinni vallas. Nimelt tahab Tudu kandis elav pere oma last koolitada Vinni-Pajusti gümnaasiumis, ent vald ütleb, et koolitranspordi peab siis pere ise organiseerima, sest nende piirkonnakool on Roelas.

Anonüümseks soovida jäänud perekond leidis, et Vinni-Pajustis on lastel paremad tingimused huvitegevuseks. „Lisaks on seal tugiteenused, mida meie lapsed vajavad,“ põhjendas pereema otsust saata lapsed Roelast kaugemale kooli.

Kooli jõudmine kulgeb pere laste jaoks ladusalt, sest lapsed saavad kodupeatusest sõita mugavalt Vinni, jõudes kooli pool tundi enne tundide algust. Oluliselt keerulisemaks kujuneb aga laste kodutee, sest liinibuss tagasi sõidab alles kell 17:41, jõudes Tudusse 18:14.

Olukorda on püütud lahendada nii, et Tudu kandi õpilased saavad Vinni-Pajusti koolibussiga sõita Roelasse. Sealt aga tuleb istuda neil järgmise koolibussi peale, mis on aga 9kohaline mikrobuss. Sõitjaid on aga pereisa sõnul tükki 16.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!