Riigikogusse kandideeriva poliitilise liikumise juht meelitab investeerima salaühistusse

Autorid: Olesja Lagašina, Aleksei Šiškin • 14. veebruar 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Autor: Eero Vabamägi/Postimees/Scanpix

Vasakpartei nimekirjas riigikogusse kandideeriv algaja poliitik Oleg Ivanov lubab oma salaühistu investoritele fantastilist tootlust tundmatutest ja kohati ka likvideeritud firmadest ning julgustab astuma uue krüptoraha omanikke sekka. Kõike seda koostöös riigi suurima hoiu-laenuühistuga.

Oleg Ivanov on eelmisel aastal loodud Kremli-meelse poliitilise liikumise Koos üks liidritest. Vähem on teada, et ta on eelmise aasta lõpus loodud tulundusühistu Rahvusvaheline Koostöö juhatuse liige. See ühistu lubab oma liikmed päästa finantskatastroofist, mis akna taga paistab.

Tulundusühistu ei tegutse avalikult, kuid Delovõje Vedomosti korrespondendil õnnestus pääseda ühistu kinnisesse veebivestlusse.

Ühistu asutasid 1. novembril Oleg Ivanovi aatekaaslane poliitilises liikumises Koos Julia Smoli ja ettevõtja Boriss Sinkov. 22. detsembril lahkus Smoli juhatusest ning Ivanov tuli tema asemele.

Praegu on vestluses 85 inimest, kelle hulgas on poliitilise liikumise Koos liikmeid, aga mitte ainult. Näiteks on seal Kremli-meelse portaali Baltija.eu väljaandja Aleksandr Kornilov, kellel on Eestisse sissesõidukeeld.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!