Kadrina kooli vilistlane: meie kõigi jaoks sai Disneylandi-aeg läbi

Autorid: Jaan Martin Raik, Eveliis Vaaks • 4. märts 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Kadrina kooli vilistlane Ingmar Mattus selgitab oma investeerimispõhimõtteid.
Autor: Andras Kralla

Kadrina kooli vilistlane, Tallinna börsi ühe suurima portfelliga investoreid Ingmar Mattus elab Šveitsis ja juhib globaalset kauplemisplatvormi Tickmill. Tänavuses Investorite TOPis ootamatult 19. kohale jõudnud mees usub, et nullilähedaste intresside aeg ei tule tagasi enam pikka aega.

Mattus pühkis Eesti tolmu jalgadelt seitse aastat tagasi. Esialgu tundus ahvatlev kolida soojema kliimaga riiki ning valituks osutus Küpros. Olles seal aga mõnda aega elanud, mõistis investor, et Põhjamaa inimesed peavad siiski jääma enda liistude juurde.

Nii juhtuski, et uus elupaik sai just Šveitsi. Otsuse tegemisel mängis rolli nii Mattuse enda kui ka pere suur kirg lumelauatamise vastu, samuti üleüldine sümpaatia sealsete inimeste, elustiili ja mõttelaadi vastu.

Veri on paksem kui vesi

Kui alguses oli Mattuse juhitav kauplemisplatvorm Tickmill kolme mehe firma, kus üks asutaja oli lisaks Mattusele ka tema vend, siis nüüdseks on globaalses ettevõttes tööl juba üle 260 inimese­. Kontorid asuvad lisaks Eestile nii Londonis, ­Malaisias, Singapuris, Seišellidel, Küprosel kui ka mitmes teises riigis. Mattuse kui juhi roll ettevõttes on aastatega suuresti muutunud. Praegu keskendub ta ettevõtte juhina valdkondadele, nagu näiteks tehnoloogia, tooted, kauplemine, risk ja projektijuhtimine.

Äripäeva Investorite TOPi 19. koha hõivas 2023. aastal Ingmar Mattus, kes veel eelmise aasta tabelisse ei mahtunudki. Mattuse Tallinna börsi suurim positsioon on LHVs, kuid tema portfellis leidub ka Coop Panga ja Ekspress Grupi aktsiaid. Mattus jõudis tänavu edetabelisse 7,8 miljoni eurose portfelliga.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!