Kas komisjon päästab maakoolid? Või hoopis hukutab?

Autor: Andres Pulver • 29. märts 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Kõige suuremaks tüliõunaks on Rakvere vallas Lasila põhikooli saatus.
Autor: Heiki Koov/monument.ee

Rakvere vallavolikogu võttis 17 poolt- ja ühe vastuhäälega vastu otsuse, mille kohaselt jätkatakse Rakvere valla haridusvõrgu ümberkorraldamise võimaluste väljaselgitamist lähtuvalt uuringufirma Levellab OÜ 2022. a detsembris koostatud dokumendist „Rakvere vallaharidusvõrgustiku korrastamise stsenaariumid“.

Rakvere vallavalitsuse haridus- ja noorsootöönõunik Monica Jaanimets selgitas, et valla haridusvõrgu ümberkorraldamise protsessiga tehti algust juba pea kaks aastat tagasi.

Jaanimetsa sõnul tingib vajaduse haridusvõrgu ümberkorraldamiseks vähenev laste arv ning hariduskulude osakaalu pidev kasv valla eelarves.

Rakvere vallavolikogu esimees Peep Vassiljev selgitas, et antud otsus iseenesest ei pane midagi paika ning tähendab vaid protsessi jätkamist. "Me ei räägi praegu ühegi kooli sulgemisest, räägime sellest, kuidas kulusid kokku hoida ja kuidas edasi minna," lausus Vassiljev.

Lasila kooli lapsevanemate esindaja Ivika Aman andis volikogu esimehele üle 117 allkirjaga rahvaalgatuse, milles soovitakse haridusvõrgu ümberkorraldamise eelnõu tagasi võtta ning selle asemel algatada haridusvõrgu korraldamise eelnõu ning moodustada töörühm, kuhu kuuluksid valla, koolide ja kogukondade esindajad ning kaasatud oleksid ka koolides töötavad tugispetsialistid.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!