Kristi Saare koalitsioonileppest: investorid ja rikkamad pääsevad, vaesemad kaotavad

Autor: Kristjan Kurg • 9. aprill 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Rakverest pärit rahatarkuse edendaja Kristi Saare hinnangul on maksutõusud pigem halvasti välja mõeldud.
Autor: Raul Mee

Investoreid mõjutavad uue valitsuse plaanid Rakverest pärit rahatarkuse edendaja Kristi Saare sõnul üsna vähe, kuid maksutõusudega lüüakse vaesemat osa ühiskonnast.

“Minu jaoks kõige suurem üllatus on see, et rikkam osa ühiskonnast jäi sisuliselt maksustamata,” tõdes Saare. Ta loetles, et tuleb küll automaks, aga maksustamata jääb luksuskauba tarbimine ning samuti ei muutu kallimaks näiteks maa või kinnisvara omamine. “Alla 1500 euro teenivatele inimestele minu meelest ei ole hea diil,” märkis ta.

Üldiselt oli Saare sõnul teada, et maksutõusud peavad tulema. Nende teostus on aga tema sõnul küsitav. “Minu arust on need maksutõusud pigem halvasti välja mõeldud, sest käibemaksutõus tavaliselt ikka lööb vaesemat osa elanikkonnast. Suur osa nende eelarvest on sundtarbimine,” selgitas Saare.

Astmelise tulumaksu kaotamise osas viitas ta nädalavahetusel Lääne-Virumaa Uudistes ilmunud Äripäeva analüüsile, mille järgi kõige rohkem võidavad inimesed, kes teenivad 2000-3000 eurot. Saare lisas, et samal ajal kaotatakse täiendav maksuvaba tulu lisaks laenuintressidele ka laste eest. “Sellega saavad pered ikkagi väga kõvasti pihta. Ma arvan, et see on inimestele väga ebameeldiv üllatus,” rääkis ta.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!