Ninamõõtja õpetas lapsi loodusega läbi saama

Autor: Andres Pulver • 10. aprill 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Villem Voore (keskel) koos Jaan Eilarti ja Leida Kõresaarega liblikaid uurimas.
Autor: Tallinna ülikooli Eesti pedagoogika arhiivmuuseum

Täna möödub 120 aastat pisut unustuse hõlma vajunud loodusemehe Villem Voore sünnist. Peterburis ilmavalgust näinud mees veetis suure osa oma lapsepõlvest Rakveres ja sai siin ka koolihariduse.

Villem Voore, kes on jätnud tõsise jälje Eesti loodusteadusesse, looduskaitsesse ja noorte kasvatustöösse, sündis 10. aprillil 1903 Peterburis, esimesed eluaastad veetis aga Tsarskoje Selos, kus tema isa ametis oli.

Enne poisi kooli minekut koliti Rakveresse, suved veetis poiss aga Iisakul vanaisa juures. Just sealt sai alguse tema suurem huvi looduse vastu, sest vanaisa oli kooliõpetaja ja suur loodusesõber ning tema herbaarium Alutaguse taimedest on talletatud Tartu ülikoolis.

Aga vanaisa on oma lapselapsest märksa tuntum ning vähemalt tema loomingu kaudu tunneb teda iga eestlane. Vanaisa nimi oli Robert Theodor Hansen. Kui nimi midagi ei ütle, siis tema lõi viisi Lydia Koidula luuletusele ja sündis laul „Ema süda“.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!