Tamm, Höövelson ja Kotka kulutasid valimiskampaaniale kõige enam

Autor: Aivar Hundimägi • 11. aprill 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Riigikogu valimistel Eesti 200 valimisnimekirja esinumber Tarmo Tamm toetas enne riigikogu valimisi enda erakonda 50 000 euroga. Lisaks annetas ta reformierakonnale 20 000 eurot.
Autor: Erakogu

Riigikogusse kandideerinud virulastest avasid valimiste eel kõige lahkemalt oma rahakotiraudu Eesti 200 esinumber Tarmo Tamm ning keskerakondlased Kaido Höövelson ja Siret Kotka, kes aga mõlemad valituks ei osutunud.

Artiklis on 18.04 parandatud Madis Joosep Toomeli valimiskulu aruanne. Esialgses artiklis oli ekslikult märgitud kulu suuruseks 1654 eurot, tegelik kampaaniakulu oli 136 eurot. 1654 eurot oli sotside valimisnimekirjas kandideerinud Joosep Vimmi kampaaniakulu.

Erakondadel on kampaaniakuludele erinev lähenemine. Osa parteisid eelistab, et kandideerijad teevad erakonnale annetusi ja erakond maksab kinni valdava osa valimistega seotud arvetest. Teised lasevad suurema osa valimisringkonnas tehtud kampaaniakuludest maksta kinni kandidaatidel endil.

Teeme alljärgnevalt ülevaate kui palju riigikogusse pürgijad valimiskampaaniaks raha kulutasid ja kui suuri summasid nad I kvartalis erakonnale annetasid. Toome ka välja Lääne-Virumaaga seotud ettevõtjate tehtud annetused. Hakkab silma, et valimistel mitte osalenud ettevõtjatest oli kõige lahkem annetaja Oleg Gross, kes toetas valimiste eel kahte parteid arvestatava summaga.

Eesti 200

Eesti 200 nimekirjas kergendas kõige rohkem oma kukrut esinumber Tarmo Tamm, kes annetas I kvartalis Eesti 200-le 50 000 eurot. Lisaks tegi ta 20 000 euro suuruse annetuse ka reformierakonnale.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!