Lääne-Viru küttide püssi ette jäävad tavatumad ulukid

Autor: Andres Pulver • 18. aprill 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Jahimehed metsas.
Autor: Andras Kralla

Kokku kütiti Eestis möödunud hooajal 74 285 jahiulukit, mida on ligi 9000 isendi võrra vähem, kui eelneval jahihooajal. Nii Eestis kui ka Lääne-Virumaal oli enimkütitud ulukiks ikka metskits.

Eestis kütiti kokku 20 623 metskitse. Seda on siiski märgatavalt ehk 4 000 − 10 000 isendi võrra vähem, kui eelneval neljal hooajal. Kütitud metskitsede arvu vähenemist võib seostada nende arvukuse mõningase langusega osades jahipiirkondades.

Teisalt on vähenenud ka vajadus asurkonna juurdekasvu intensiivse küttimisega piirata, sest nii hunte kui ilveseid, kes selle töö ära teevad, on metsas märksa rohkem, kui mõned aastad tagasi.

Lääne-Virumaal kütiti 1303 metskitse, mida on teiste maakondadega võrreldes keskmiselt ning 15 maakonna seas annab kütitud metskitsede arv 8. koha.

Eelnevatel aastatel on kütitud kitsede arv jäänud Lääne-Virumaal pigem 2000 kanti ja ka keskkonnaagentuuri küttimissoovitus oli möödunud jahihooajaks 1500 isendit.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!