Vald esitas Lepna rehvipurustusliini rajajale viis nõudmist

Autorid: Aivar Hundimägi, Lauri Leet • 18. aprill 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Ragn-Sellsi äriarendusjuht Rainer Pesti (vasakul) ja Rakvere vallavolikogu esimees Peep Vassiljev märtsi lõpus Lepna raamatukogus toimunud kohtumisel, kui jäätmefirma tutvustas kohalikele inimestele plaani hakata Lepnal vanu autorehve purustama.
Autor: Aivar Hundimägi

Rakvere vallavalitsus tegi keskkonnaameti vahendusel Lepnale autorehvide purustamist kavandavale Ragn-Sellsile mitu ettepanekut. Jäätmefirma juhi Kai Realo sõnul võidakse tulevikus kuni pool Lepnal purustatavatest rehvidest Eestisse importida.

„Meie suurim mure on ebaselgus kasutatud rehvide kogustega,“ ütles Rakvere vallavalitsuse keskkonnaspetsialist Sandra Schmidt.

Esitatud taotluses märkis Ragn-Sells, et neil on maksimaalselt kavas vanarehve purustada 20 000 tonni aastas. Märtsi lõpus toimunud kohtumisel tekkis kohalikel inimestel kahtlus, et Lepnal võidakse hakata purustama ka Eestisse imporditud vanu autorehve, kuna paigaldatava liini jaoks Eestis tekkivatest rehvidest ei jätku.

Schmidti sõnul küsis ta keskkonnaagentuurilt andmed eelmise aasta kohta ja selgub, et mullu tekkis Eestis vanarehve kokku 17 173 tonni, millest jäi nn jääki 5104 tonni. See on oluliselt väiksem kogus, kui Ragn-Sellsi taotluses märgitud 20 000 tonni aastas.

Ragn-Sellsi juht Kai Realo ei välistanud, et Lepnal võidakse hakata purustama ka imporditud rehve. Kui Eestis on kõik rehvid purustatud ning Eesti Energia ja Ragn-Sellsi koostööprojekt võimaldab veel täiendavalt purustada, siis me saame teatud mahu tuua sisse, ütles Realo.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!