Riik ei ole rahul Grossi Sõmeru ehitusplaanidega

Autor: Andres Pulver • 19. mai 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Oleg Grossi sõnul on tal analoogseid probleeme Tallinnas istuvate ametnikega kõikjal üle Eesti. Ning mitte ainult temal, vaid ka teistel arendajatel.
Autor: Sten Semjonov

Kui eelmise aasta alguses tõmbas Oleg Grossi Sõmeru ristmiku juurde kavandatavale arendusele pidurit transpordiamet, siis nüüd teatas rahandusministeerium, et ei saa anda heakskiitu arendusala detailplaneeringule.

Rahandusministeeriumi nõusolekut on vaja, sest tegemist on Rakvere valla üldplaneeringut muutva detailplaneeringuga.

Rahandusministeeriumi regionaalvaldkonna asekantsler Kaia Sarnet saatis Rakvere vallavalitsusele kirja, milles annab teada, et Aluvere küla Veskinurga detailplaneeringut ei saa heaks kiita, kuna ühelt poolt ei ole ministeeriumile kättesaadavad 16 vajalikku dokumenti, teisalt on tehtud ka kuus märkust planeeringu enda vormi ja sisu kohta.

Näiteks ei ole „planeeringu sisukorra järgi planeeringul ühtegi lisa“. Samuti palutakse omavalitsusel üle vaadata üldplaneeringu muutmise ettepanek ning põhjendada, millistel muutunud asjaoludel üldplaneeringu muutmine tugineb, sh kas esineb ülekaalukas avalik või erahuvi üldplaneeringu muutmiseks ning milles see antud juhul seisneb.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!