Jäneda laadasuve võib täiendada ainulaadne portselanilaat

Autor: Andres Pulver • 22. mai 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Nädalavahetusel toimvad 21. Jäneda aia- ja lillepäevad.
Autor: Jäneda Mõis

Nädalavahetusel toimuvad Jänedal järjekordsed aia- ja lillepäevad. Tavakohaselt on suurüritus mõeldud mitte ainult aiandus- ja haljastushuvilistele, vaid ka neile, kes hindavad kõrgelt kodumaist söögipoolist ja käsitööd, ent mitte ainult.

Tänavu on pärliks ning vaatajamagnetiks ainulaadne näitus Baltikumi portselani ajaloost. Nii põhjalikku näitust pole Eestis varem olnud ja selle pärast tasub isegi Jänedale eraldi sõit ette võtta. Nimelt hakkas Jäneda Mõis OÜ omanik Elo Kallas koroonakriisi ajal koguma portselanist serviise.

„Koroona tegi meele mustaks ja midagi oli vaja selle tasakaalustamiseks leida ilusat. Huvi portselanist nõude vastu oli mul juba varem, aga tõsiseks kogumiseks läks lahti kolm aastat tagasi. Nüüdseks peaks mu kogus portselanist esemeid olema sellisel hulgal, mis minu teada võib anda silmad ette isegi tarbekunstimuuseumi portselanikollektsioonile," pajatas Elo Kallas oma huvist.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!