Virumaa koolmeister tegi Aafrika lastele aabitsa

Autor: Andres Pulver • 22. mai 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
See foto on tehtud Arushas 1927. aastal ning tõenäoliselt võib olla tegemist ristsetega. Igal juhul on pildil kirikuõpetaja Leonhard Blumer oma "lambukestega".
Autor: Leipzig Mission

Leonhard Blumeri nimi on Eestis üpris tundmatu. Loodetavasti teavad teda paremini umbes kaks miljonit Ida-Aafrikas elavat masaid, sest just nende jaoks tegi see mees valmis esimese aabitsa.

“Tervet kolm päeva pidime oma kraami järele ootama. see aeg läks aga kaunis rutuste mööda. Kõigepealt õpisime linna tundma. Ta on üsna veikene, umbes Paide linnaga Eestimaal võrrelda, ja langeb kahte jakku: valgete inimeste linnajagu, kus iseäranis rohkesti indlasi on, ja neegrite linnajagu. Valgete linnajaus on majad enamiste kahekordsed, kui ka kaunis lihtsalt Hommikumaa viisi järele ehitatud. Neegrite linnajaus on enamiste sauest ehitatud majad, õigemini: urtsikud, pika rohuga kaetud.”

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!