Lauri Läänemets: "Kui tuleb automaks, on vaja panustada ühistransporti"

Autor: Andres Pulver • 5. juuni 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Siseminister ja sotside esimees Lauri Läänemets jõudis reede hommikul kohtuda Rakvere eakate sotsidega.
Autor: Andres Pulver

Siseminister Lauri Läänemets nentis, et elanikkonna vananemine mõjutab tugevalt ka politseid, automaksuga peab aga kaasas käiba ühistranspordi väga tõhus areng maapiirkondades.

Reedel käis siseminister Lauri Läänemets Ida-Virumaal maakonna omavalitsustele ja korteriühistutele Eesti lippe kinkimas ja põikas teel sinna läbi ka Rakverest, Vinnist ning Roelast.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna esimehest siseminister kohtus erakonnakaaslastega, külastas Roela vabatahtlikke päästjaid ja leidis aega vastata ka mõnele küsimusele.

Viimastel aastatel on olnud omajagu juttu sellest, et vargustega politsei tegeleda ei jõua. Milline on meie politsei ja ka päästjate üldine võimekus?

Varguste osas oli tegemist prokuratuuri ettepanekuga, et millele üldse keskenduda.

Olen rääkinud kogu aeg, et oleme aastatega suutnud politseid oluliselt õhemaks kärpida. Elanikkond vananeb ja tööjõudu lihtsalt jääb vähemaks, mis tähendab, et inimesi, kes politseisse tööle tulevad, jääb ka vähemaks.

Praegu tegelema päris palju sellega, et vaadata kümme aastat ette. Et milline peaks olema politsei ja päästeamet kümne aasta pärast, mil meil on veel vähem inimesi kui praegu.

Võib-olla on meil vaja teatud tegevused IT-lahenduste abil automatiseerida või mingeid menetlusprotsesse kiirendada. Aga võib-olla peame politseilt mingis osas ülesandeid vähemaks võtma, et teises osas rohkem saaks teha. Proovime ka vaadata, mida välismaal tehakse.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!