Nahkhiired võivad Paasi küla rahva karjäärist päästa

Autor: Katrin Kivi • 7. juuni 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Nahkhiired tunnevad end Paasi karjääri kandis koduselt.
Autor: Unsplash

Paasi küla rahvas on lubanud võidelda nende tagahoovi planeeritud lubjakivikarjääri vastu viimse veretilgani. Selleks tulevad neile appi nahkhiired – nimelt avastasid uurijad karjääri vahetust lähedusest nahkhiirte suvekolooniate toitumispaiga.

Üks Euroopa parimaid nahkhiirte uurijaid Matti Masing kirjutas Haljala vallavalitsusele oma pöördumises, et 20.-21. mail tehtud esmased vaatlused andsid tähelepanuväärse tulemuse - haruldased väikelendlased koonduvad just plaanitava karjääri alal ja selle vahetus läheduses vanas kuusikus ja lepikus.

„Lendlaste suur arv selles metsas on erakordne, mis vajab tähelepanu ja täiendavaid uuringuid,“ seisab loodusemehe kirjas. „Tänavu on kavas seal nahkhiiri uurida viiel ööl. Selle uuringu kokkuvõte annab teada leiduvatest nahkhiireliikidest ja nende arvukusest koos leiukohtadega kaardil.“

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!