Viru maleva poolt korraldatud riigikaitselaagrites sai väljaõppe üle 500 koolinoore

Autor: Indrek Jurtšenko • 8. juuni 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Riigikaitselaager Rutjal.
Autor: Indrek Jurtšenko

Riigikaitseõpetus on põnev ja mitmekülgne valikõppeaine koolis. Kui selle aasta kevadeni oli riigikaitseõpetus koolides kavas valikainena, siis alates sügisest on see kõikidele gümnasistidele kohustuslik, peamine roll riigikaitselaagrite korraldamises on aga juba 2022. aastast Kaitseliidu õlul.

“Alates eelmise aasta sügisest on peamiseks välilaagri korraldajaks Kaitseliit, samuti panustavad kaitseliitlased suuresti ka koolides riigikaitseõpetuses teoreetilise poole õpetamisel. Alates selle aasta sügisest on see gümnasistidele aga kohustuslik, seega saame nii riigikaitseõpetuses koolis, aga ka riigikaitselaagris väilaladel nägema rohkem koolinoori“, ütles Viru maleva väljaõppesektsiooni ülem ja Rutjal toimunud riigikaitselaagrite peakorraldaja major Meelis Kütt. „Kaitsetahte kujundamisel on see oluline muudatus, samuti ühtlustab see noorte seas teadmiste baasi riigikaitsest, mis on positiivne“.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!