Mahajäetud Rabasaare külas avati lahinguga linnavõitluslinnak

Autor: Andres Pulver • 9. juuni 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Lahing on lõppenud ja maja edukalt vallutatud.
Autor: Andres Pulver

Scoutspataljoni võitlejad paugutasid korraliku lahinguga avatuks Rabasaare linnavõitluslinnaku, mis läks maksma ligi viis miljonit eurot.

Rabasaare linnavõitluslinnak on ehitatud endisesse mahajäetud Rabasaare turbatööstuskülla, kuhu lisaks vanematele hoonetele on nüüdseks juurde ehitatud nii seitse erineva korruselisusega hoonet, sillaga ühendustee keskpolügooni ja Rabasaare küla vahele kui ka üpris mahukas teedevõrgustik Rabasaare külla.

Uus linnavõitluslinnak on Eesti kõige kaasaegsem linnaruumi imiteeriv harjutuskoht, mis koosneb vajalike väljaõppeelementidega ehitistest. Alale on lähenemiseks tagatud ligipääs eri nurkadest ja külgedest ning linnaku hoonestus on kavandatud võimalikult mitmekesine, kus oleksid olemas nii madalhoonestus- kui ka tööstusala. Linnakut iseloomustab ka tihe tänavavõrk, mis teeb võimalikuks viia linnakus läbi võimalikult erinevaid väljaõppeharjutusi.

Riigi Kaitseinvesteeringute Keskuse harjutusväljade portfellijuht Elari Kalmaru rääkis, et kaitsevägi on juba ammu oodanud kohta, kus saaks harjutada linnaalal tekkida võivaid lahingolukordasid.

"Mul on ääretult hea meel, et lõpuks on meil 1. jalaväebrigaadi läheduses selline koht olemas," sõnas Kalmaru. "Loodan, et kaitseväelased, kaitseliitlased ja meie liitlased oskavad seda hinnata ja kasutavad seda heaperemehelikult, et kogu see ala võimalikult kaua säiliks," lisas ta.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!