Venelased ei pääse ligi oma Eesti kinnisvarale, aga kõik seda müüa ka ei raatsi

Autor: Aleksei Šiškin • 18. juuni 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Maja Aseris, kus asub Peterburis elava Anton Zapuskalovile kuuluv korter. Kui mees tahab seda praegu külastada, tuleb selleks reisida läbi Türgi ja Kesk-Euroopa.
Autor: Erakogu

Venemaa elanikud, kes omasid Eestis kinnisvara, hakkasid pärast lühiajalise viisaga piiriületuse keelu kehtestamist seda aktiivselt müüma – alates 2022. aasta augustist on ligi veerand sellest maha müüdud. Kuid mõned pole valmis oma majade ja korteritega hüvasti jätma. Delovõje Vedomosti uuris, kuidas neil õnnestub kinnisvara hallata ja millele nad tulevikus loodavad.

2022. aasta augustis kinnitas Eesti valitsus piiriületuskeelu enamikule Schengeni C-tüüpi viisaga Venemaa kodanikele, peale turistide puudutas see meede ka Eesti venemaalastest kinnisvaraomanikke. Siseministeeriumi asekantsleri Veiko Kommusaare hinnangul oli keelust mõjutatud omanike arv 2022. aasta 2. septembri seisuga umbes 4500 inimest.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!