Väike-Maarjas ajas karu jalgratturit taga

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 30. juuni 2023
Jaga lugu
Foto on illustratiivne.
Autor: Tiit Hunt

26. juunil Väike-Maarja vallas, endise nõukogude raketibaasi territooriumil, jälitas karu jalgrattaga trenni teinud kohalikku spordimeest.

Jalgrattaga sõitnud kohalik elanik sattus endalegi ootamatult kokku emakaruga ja poegadega, kirjutab Eesti Jahimeeste Selts oma kodulehel. Spordimehe sõnul on endise raketibaasi territooriumil hea treenida ja ta kasutab seda ala tihti. Olles keskendunud sõidule, ei märganud ta tee ääres asuvat emakaru kahe pojaga.

Nendest möödunud, asus emakaru kiirete hüpetega ratturit jälitama. Rattur püüdis põgeneda ja kuskil 100 m pärast kukkus ta jalgrattaga. Kogu see protsess ehmatas emakaru nii, et ta lõpetas mehe jälitamise ja lahkus poegade suunas.

Eesti Jahimeeste Selts palub kõigil metsas liikujatel olla tähelepanelik ja kui märgatakse täiskasvanud karu, siis on mõistlik vaikselt eemalduda. Taimestiku tõttu ei pruugi karupojad kohe nähtavad olla. Üldjuhul karud Eesti tingimustes ohtlikud ei ole, küll aga võib emakaru oma poegi kaitstes olla agressiivne.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!