• 30.06.23, 15:37

Väike-Maarjas ajas karu jalgratturit taga

26. juunil Väike-Maarja vallas, endise nõukogude raketibaasi territooriumil, jälitas karu jalgrattaga trenni teinud kohalikku spordimeest.
Foto on illustratiivne.
  • Foto on illustratiivne. Foto: Tiit Hunt
Jalgrattaga sõitnud kohalik elanik sattus endalegi ootamatult kokku emakaruga ja poegadega, kirjutab Eesti Jahimeeste Selts oma kodulehel. Spordimehe sõnul on endise raketibaasi territooriumil hea treenida ja ta kasutab seda ala tihti. Olles keskendunud sõidule, ei märganud ta tee ääres asuvat emakaru kahe pojaga.
Nendest möödunud, asus emakaru kiirete hüpetega ratturit jälitama. Rattur püüdis põgeneda ja kuskil 100 m pärast kukkus ta jalgrattaga. Kogu see protsess ehmatas emakaru nii, et ta lõpetas mehe jälitamise ja lahkus poegade suunas.
Eesti Jahimeeste Selts palub kõigil metsas liikujatel olla tähelepanelik ja kui märgatakse täiskasvanud karu, siis on mõistlik vaikselt eemalduda. Taimestiku tõttu ei pruugi karupojad kohe nähtavad olla. Üldjuhul karud Eesti tingimustes ohtlikud ei ole, küll aga võib emakaru oma poegi kaitstes olla agressiivne.

Seotud lood

Uudised
  • 19.05.23, 10:32
VIDEO: Naine kohtus terviserajal karudega
„Väga suur adrenaliinisööst oli, sest ma ei olnud mitte kunagi midagi sellist näinud. Tagantjärele mõtlen, mis mul peas oli, et kohe ei põgenenud, sest emakaru koos poegadega võib väga ohtlikuks osutuda,“ ütles Tamsalu terviserajal karu ja tema kolme poega kohanud Roosi Hallik.
Uudised
  • 15.08.22, 16:32
Uhtnas ründas karu naist
Täna hommikul kohtus Varudi-Pikaristi teelõigul trenni teinud naine karuga. Kuna karu liikus tema poole, siis ronis naine puu otsa ning helistas läheduses olnud pojale, kes autoga signaalitades karu eemale peletas.
Uudised
  • 18.08.22, 06:00
Mati Kaal Uhtna karu juhtumist: karu on arem kui jänes
Lisatud lugejate kirjeldused kohtumistest karudega
Eesti hinnatuim karude asjatundja zooloog Mati Kaal ütles Uhtna karurünnaku loo peale, et tema hinnangul polnud tegemist siiski rünnakuga. Ta ütles, et karu on arem kui jänes.
Uudised
  • 30.07.21, 15:39
Linna lähedusse kolinud karud on nagu pagulased
Suve hakul helistati Rakvere Jahindusklubi esimehele Jaan Villakule ja küsiti abi. Mitu korda ja mitmest paigast. Kõnede põhjus oli tõsine - mesikäpad otsustasid end sisse seada inimeste kodude juures ja abi ei osatud kuskilt otsida. Augustist algab karujahi hooaeg ja maakonnas võib küttida tosin karu.
  • ST
Sisuturundus
  • 05.08.24, 10:29
Milline on ettevõtte roll riigikaitses? Coop Pank: reservisti palga säilitamine on hea algus
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Lääne-Virumaa Uudised esilehele