Vaikne Rutja moderniseerub

Autor: Andres Pulver • 16. juuli 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Autobuss käis suveperioodil Rakverest Rutjale päris tihti.
Autor: SA Virumaa Muuseumid

90 aastat tagasi hakkas Eesti suurest ülemaailmsest majanduskriisist lõpuks vähehaaval välja saama ning inimestel oli võimalik mõelda ka muule kui pelgalt töötamisele ja teenimisele. Ning suvel hakati tähelepanu pöörama ka rannamõnudele.

Suvilate omamine või mere või järve ääres toa üürimine käis aga siiski veel enamikule tollal kõvasti üle jõu. Küll aga muutus suviti üha populaarsemaks puhkepäevaks (või ka tööpäeva õhtupoolikuks) randa sõitmine, et vett ja päikest nautida.

Selleks korraldati näiteks Rakverest igapäevaseid bussireise. Ühel taolisel reisil käis 1933. aasta 16. juulil kaasas ka Virulase korrespondent, kes pealkirjastas oma artikli täpselt nii, nagu ka tänase loo pealkiri.

„Rakvere ja ümbruskonna elanike seas näib käesoleval suvel minevat moodi väikene suvituskohakene — Rutja, mis on omasuguste seas alati olnud rahu ja vaikuse sümbooliks. Teistsuguseks kujuneb see rand aga nüüd ja seda tänu hõlbustatud omnibuse ühendusele, mille tõttu saab rannas ära käia ilma tuntava kuluta — ainult 75 sendiga.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!