Vinkymon võitis parima talutoidu konkursi koguni kahes kategoorias
Kolmapäeval kogunes Tallinnas toiduajakirjanikest, valdkonna ekspertidest ja tippkokkadest koosnev žürii, kes selgitas pimetesti abil välja 2023. aasta parimad talutoidu maitsed.
Žürii selgitas parimad pimetesti teel. Foto: Rene Riisalu
Kõige tihedam konkurents oli juba mitmendat aastat juustude kategoorias. Üllatusteks olid mitmed alkoholivabad joogid, fermenteeritud küüslauk ja lambapiimast tehtud jäätis.
Juhtus nii, et pererahval jäi palju küüslauku üle. Mida teha? Väärt asja ei saa ka niisama ära visata. Väike-Maarjas asuva osaühing Vinkymon vedajad mõtlesid, et mis oleks, kui teeks küüslaugust krõpse. Sel nädalal valiti Vinkymon küüslaugukrõpsud Põhja-Eesti parimaks toiduks.
Eestimaa Talupidajate Keskliit kutsub talutootjaid ühinema märgiga „Ehtne Talutoit“, et Eesti tarbijatele üha suuremates kogustes kodumaiseid talutooteid pakkuda.
Andsime kolmele Lääne-Virumaa restorani peakokale kaks ülesannet. Palusime kirjeldada, mis nende jaoks sümboliseerib Põhja-Eesti toitu ja jagada retsepti, mille valmistamisega saab igaüks hakkama. Head isu!
Eesti riigi julgeolek sõltub igaühe panusest ja ka ettevõtetel on oma osa mängida. Tööandjal on võimalik mitmeti kaasa lüüa, näiteks säilitades reservõppekogunemistel osalejate töötasu, pakkudes reservistidele soodustusi, võimaldades vaba aega või kodust töötamise võimalust, kui elukaaslane on õppekogunemisel.