III Rakvere Vanaaja päevad avatakse seltskonnatantsudega

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 9. august 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Rüütlivõitlus Rakvere keskaja päevadel eelmisel aastal.
Autor: Tiiu Heinsoo

Kolmandad Rakvere vanaaja päevad avatakse 18. augustil kell 19 Pikk 22 asuval Sigtuna väljakul ajalooliste tantsude kontserdiga, kus astuvad üles tantsukollektiivid Fioretto (Rakvere) ja Saltatriculi (Tartu), elava muusikaga esineb ansambel Vaikuse muusika. Kahepäevane festival piilub mitmete sündmustega sajanditetagusesse aega, kutsudes külastajaid nii rüütlikülla, kontsertidele kui kirikukinno.

Saltariculi juhendaja Külli Kressa sõnul esitatakse seekord prantsuse ja burgundia kultuuriruumi seltskonnatantse: “Hakatuseks mõni duo või trio, seejärel jätkame ring- või reatantsude ehk branle'idega, mida saab tantsida korraga piiramatu arv inimesi. Kõige rohkem ja paremini on neid kirjeldanud Thoinot Arbeau oma 1589. aastal ilmunud raamatus "Orchésographie“. Pärast normaalseid seltskonnatantse jõuame veidramate tantsude juurde, mida Arbeau sõnul esitati tavaliselt esmalt mõnel pidusöögil maskikostüümis, ent noored tahtsid neid seejärel tihti ka ballisaalis tantsida.”.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!