Ühe medali kaks külge: kaitseväel on suur mõju Tapa piirkonnale

Autor: Roosi Hallik • 15. august 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Tapa kaitseväelinnak.
Autor: Marianne Loorents/Virumaa Teataja/Scanpix

Tapa raudteejaama kõrval asuvasse kohvikusse astuvad prantslane, britt ja ameeriklane. Tänavatel sõidavad kaitsevärvides veokid ja eemalt on kosta sõjalennuki mühinat. Kuigi kohalikele pole see vaatepilt midagi uut, on kaitseväe füüsiline lähedus Tapa elanikes palju saginat tekitanud.

Tapa linnas pole haruldane kohata vormiriietuses mehi tänaval kõndimas või toidupoes toitu kaasa haaramas. Ka see pole haruldane, kui raudteejaamas on perrooni hõivanud trobikond prantsuse või inglise keelt rääkivaid noormehi, kes on linnaloa saanud ja suurematesse linnadesse uudistama tõttavad.

Samuti pole haruldane tänavatel kohata soomukeid või teisi kaitseväe sõidukeid ning kahe kilomeetri kauguselt kuulda valju sõjamüra. Haruldane pole kohata ka erinevatest kultuuridest pärit ja eri maailma keeli kõnelevaid inimesi, kes mõnes baaris terve suure laua hõivanuna valjul häälel maailma asju arutavad.

Tapa sõjaväelinnak, Eesti kaitseväe suurima sõjaväelinnakuna, on toonud linnale rahvusvahelise tuntuse. Linnaku kompleks, justkui omaette linnana, pakub kaitseväe teenistujatele töö tegemiseks ja kaitsetegevuste korraldamiseks laialdasi võimalusi Tapa ajaloolise militaarmineviku ja sobivate väljaõppevõimaluste tõttu.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!