Simunas avati kettagolfi rada

Autor: Lääne-Virumaa Uudised • 16. august 2023
Jaga lugu
Simuna vastvalminud kettagolfi rajal on 18 korvi.
Autor: Kristel Kitsing

Simuna spordiklubi kaasava eelarve idee rajada Simunasse 18 korviga kettagolfi rada ja seeläbi pakkuda viimastel aastatel aina populaarsemaks muutunud spordiala harrastamise võimalust ka Simuna elanikele, sai valmis. Raja kasutus on mänguhuvilistele tasuta.

„Ilma sellise vägeva kogukonnata poleks me nii head parki Simunasse saanud,“ rääkis raja teostaja Tommy Markus pressiteate vahendusel.

Mitmeid kordi käidi maa-alaga tutvumas, võeti arvesse kitsendused ja üheskoos Simuna kogukonnaga suudeti luua parim võimalikust, lisas Markus. Tema sõnul mängis pargi kujundamisel suurt rolli erinevate viskestiilide raja sisse pikkimine, sest rada kujundab tulevased mängijad ja mitmekesisus rikastab. „Mitmekesisus on ka see, mis inimesed rajal hoiab ja neile nii vajaliku liikumise harjumust kujundab.“

Lisaks sai tehtud eri disainiga nn küla kettad, mis asetsevad harjutuskorvis kohe Simuna vabatahtliku päästekomando ja esimese viskeala juures. Küla kettad on kõigile tasuta kasutamiseks.

Mäng ise on lihtne, viskealalt tuleb ketas võimalikult väheste visetega korvi saada.

Kaasava eelarve idee teostamiseks kulus 15 000 eurot, töid teostas MTÜ Keila Mets.

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!