Küünetehniku juures korteris: “Maksude maksmine on mõttetult kallis.”

Autor: Ellen Jõgi • 18. august 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Seaduslikult toimetava Maribelli ilusalongide omaniku Marika Poki sõnul on palju neid tehnikuid, kes eelistavad salongikoha asemel teha kodus mustalt tööd. “Neile tundub see, mida nad salongis kätte saavad, väga väike summa võrreldes sellega, mida kodus köögilaua taga küüsi või ripsmeid tehes saaksid."
Autor: Liis Treimann

Ripsmetehniku kitsas elutoas on massaažilaud, selle kõrval mängib valjuhäälselt televiisor. Naerupahvakute järgi tundub, et tegemist on mõne Ameerika komöödiasarjaga, aga kindel ei saa olla, sest protseduuri ajal ei tohi silmi avada.

“Ma teen e-sigaretti, loodan, et see ei häiri sind,” ütleb ripsmetehnik ühel hetkel. Mul polnud lähedal suitsetavast teenindajast aimugi, sest mu silmad on jätkuvalt kinni ja ripsmekemikaalide lõhn lämmatab kõik muu.

Ripsmetehnik reklaamis end Instagramis. Tema juurde aja broneerimine käis sõnumite kaudu, kus tehnik andis teada, et protseduur toimub tema kodus ja tasuda saab ainult sularahas.

Iluvaldkonnas on avalik saladus, et suur osa teenindajaid töötab kodus, arveldab sularahas ning maksab makse minimaalselt, kui üldse. Paljudel salongiomanikel on raske saada palgale töötajaid, kes tahaksid ausalt leiba teenida.

Kui tehnik mu ripsmeid silikoonpadjakestega kinni kleebib, räägib ta, et on osalise koormusega tööl ka salongis, kuid kodus ajab oma äri. Algul tegi sõbrannadele niisama, siis otsustas hakata raha küsima ning kolme aastaga on talle kogunenud palju kliente.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!