Tamsalust pärit näitekirjanik Urmas Lennuk armastab varastada juhtumisi elust

Autor: Kristjan Ojang • 16. september 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Urmas Lennukil on säilinud Tamsaluga perekondlikud sidemed tänaseni.
Autor: Kristjan Ojang

Tamsalust pärit näitekirjanik ja lavastaja Urmas Lennuk räägib "Viru võngete" 13. saates lavastuslikesse tekstidesse teemade leidmisest, hilisest küpsemisest, ületöötamisest ning paljust muust, mis loomeinimest töös ja eraelus saadab. Kirjutajal peavad kõik meeled olema avatud, sest iial ei tea, millal elu kostitab järjekordse seigaga, mida saab mõnes stsenaariumis ära kasutada.

Urmas Lennuk on oma elu jooksul kirjutanud 85 lavastuslikku teksti. Vähemalt selline oli saldo möödunud suvel, küllap valmivad peagi uued tekstid, sest Lennukil on oma sõnul alati paralleelselt töös mitu lugu.

„Mul ikka on selline vana teatriplakat tagurpidi seina peal, sinna peale kleebin loo pidepunktid, sinna saan märkida mõtteid, mis pähe tulevad. Nad võivad seal seista mitu kuud, kuniks pilt kokku jookseb ja ma tahan kirjutama asudes ikkagi lõppu teada, sest muidu pean hakkama teksti mitu korda ümber kirjutama,“ tutvustab Lennuk tekstide kirjutamise protsessi ja lisab: „Ma armastan varastada juhtumisi elust ja kasutada neid tekstides ära.“

Häid näppamisi on ette tulnud nii poeletilt avastatud etikettide pealt kui ka uudistesaadetest kuuldud ametnike intervjuudest. Lennuk toob hoobilt mõne näite, mis on leidnud rakendust ka teleseriaali stsenaariumis.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!