Rakveres pakutakse esimesena Eestis uudset jäätmemahutite pesuteenust

Autor: Kristel Mänd • 26. september 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
Osro prügikastide pesuauto.
Autor: Ülar Lembke

MTÜ Lääne-Viru Jäätmekeskus korraldas koostöös osaühinguga Osro oma klientidele augusti lõpus neli demopäeva, mille käigus pesti uudsel viisil puhtaks kõik 444 Rakvere linna biojäätmete mahutit.

Lääne-Viru Jäätmekeskuse tegevjuhi Priit Raamatu sõnul on Eesti mõistes tegemist innovaatilise lahendusega, sest kogu protsess toimub kliendi juures kohapeal ja konteinerit kuskile ära ei viida. „Eestis ei ole sellist pesuteenust veel kuskil mujal tehtud, Rakvere linn on esimene,“ ütles ta.

Kuidas protsess välja näeb? „Pesuauto tuleb kliendile koju värava taha, võtab mahuti külge, peseb selle seestpoolt mehaanilise harjaspesuga ja väljastpoolt survepesuriga mahuti luugi ja servad. Päris välispesu ei tehta, kuna reostamine toimub seestpoolt. Ka pesuvesi läheb samasse masinasse, ehk masin töötab nõudepesumasina põhimõttel,“ kirjeldas Raamat.

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!