Mutant aruandes: Venemaa muutub tagantjärele teiseks riigiks

Autorid: Kristjan Kurg, Jaroslav Tavgen • 30. september 2023
Ainult tellijale
Jaga lugu
P-Trucksi juht ja omanik Raimond Pärn (paremal) on tegudes ja sõnades väga Ukraina poolt ja sinna isegi sõduritele isegi busse ja veokeid saatnud. Teda ehmatavad ajakirjaniku küsimused, miks tema aruandes justkui varjatakse Venemaaga äri ajamist.
Autor: Urmas Luik / Pärnu Postimees / Scanpix

Pärast sõja lahvatamist Ukrainas on mitme ettevõtte majandusaasta aruandes muutunud Venemaalt teenitud müügitulu tagantjärele hoopis teisest riigist tulnud rahaks.

Sellised anomaaliad tulevad väidetavalt ettevõtete omanikele-juhtidele endilegi üllatusena. Äripäeva Infopank tuvastas mitu ettevõtet, kelle aruandest on Venemaa järsku kaduma läinud.

Nii on näiteks Primetechnik OÜ 2021. aasta aruandes kirjas, et toona müüs sõidukite varuosadega tegelev ettevõte 773 000 euro eest kaupa Venemaale. Eelmise aasta aruandes olid numbrid 2021. aasta kohta samad, ent Venemaast oli saanud ühtäkki Kasahstan.

Kuidas nii juhtus?

Sisu on kättesaadav ainult tellijale.
Lugemiseks logi sisse või vormista tellimus

Vormista Lääne-Virumaa Uudiste digitellimus ja saad:

  • Ühe tasuta lisakasutaja
  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja

Tellimust saab katkestada kuni kaks tööpäeva enne järgmist maksetähtaega

Kas tahad alati teada, kui Lääne-Virumaa Uudistes sel teemal kirjutatakse? Kasuta Minu Lääne-Virumaa funktsiooni ja vali märksõnad, mida oma personaalses uudiskirjas näha tahad.

Vaata veel

Liitu uudiskirjaga ja oledki kursis, mis Lääne-Virumaal toimub

Jaga meiega huvitavat infot!